Ohjelma

Kevätkauden 2024 ohjelma

Kevätkausi alkaa 8.1.2024 ja loppuu 25.5.2024. Talvilomaviikolla ei pidetä tunteja. 

HILLERIKUJAN KOULU, HILLERIKUJA 4

Ma 19:00-20:00 KUNTOJUMPPA / Outi Raiskinmäki 

Ti 19:00-20:00 VOIMATREENI / Sonja Lyly

Ti 20:00-20:45 CORE + VENYTTELY / Sonja Lyly

To 19:00-20:00 KUNTOTANSSI / Susanna Sainio

To 20:00-20:45 KEHONHUOLTO / Susanna Sainio

ASUKASTILA ANKKURI, PAASIVAARANKATU 6

Ke 19:40-20:40 DANCEMIX / Susanna Sainio 

HERTTONIEMENRANNAN LIIKUNTAHALLI, PETTER WETTERINTIE 5

To 17:30-18:15 TEMPPIS (alkeet) / Iida Soukola ja Emilia Vehkavaara  TÄYNNÄ

To 18:15-19:00 TEMPPIS (jatko) / Iida Soukola ja Emilia Vehkavaara  

HERTSIN KIRJASTON LIIKUNTASALI, LINNANRAKENTAJANTIE 2

 La 11:30-12:30 SYKE-TEEMATREENI / Sonja Lyly, Ulla Pihl  TÄYNNÄ


Tuntikuvaukset

KUNTOJUMPPA 

Tunnilla huolehditaan peruskunnon ylläpidosta. Tunti koostuu lämmittelystä (5 min). ja vauhdikkaasta mutta helposta kestävyyskunto-osiosta jokaisen oman kunnon mukaan (25 min). Tunnin toisessa osuudessa tehdään lihaskuntoa tasapuolisesti koko kropan lihaksilla käyttäen vaihdellen käsipainoja, kuminauhoja sekä kehon omaa vastusta (25 min.). Lopuksi palautetaan lihakset treenistä kevyillä venyttelyillä (5 min.). Ohjelma vaihtuu kuukausittain.

VOIMATREENI 

Voimatreenitunnilla lämmitellään ensin koko keho ja nostetaan sykettä. Sen jälkeen tunnilla tehdään koko kehon treeni, joskus käyttäen oman kehon painoa ja joskus painoilla tai kuminauhoilla. Tunnilla ei ole vaikeita koreografioita, pääasia on päästä liikkumaan ja nauttimaan hikoilusta. Silloin tällöin vaihtelun vuoksi treeniä tehdään kiertoharjoitteluna. 

CORE + VENYTTELY

Kehonhuolto on tärkeä osa hyvinvoivaa kehoa. Tällä kehonhuollollisella tunnilla aloitetaan rauhallisella ja pehmeällä kehon lämmittelyllä. Kehon lämmittelyn jälkeen siirrytään keskivartaloon.  Tunnilla keskitytään keskivartalon lihasten aktivointiin ja vahvistamiseen. Tunti päättyy venyttelyyn ja rentoutumiseen. 

DANCEMIX 

Tanssillinen tunti, jossa käydään lävitse erilaisia tanssityylejä, kuten latinalaisia rytmejä, swingiä, discoa, ja hip hopia. Tunnin aluksi lämmitellään, jonka jälkeen siirrytään helppoihin perusaskeliin ja harjoitellaan tekniikkaa sekä koreografiaa kunkin tanssityylin mukaisen musiikin tahtiin. Tunnin lopuksi on jäähdyttelyä ja palauttavia venytyksiä. Tanssityylit vaihtuvat kuukauden välein. 

KUNTOTANSSI

Tunnilla tehdään helppoja askelkuvioita ja koreografioita höystettynä mukavalla fiiliksellä ja useimmiten suomalaisella musiikilla. Tunnilla päästään kokeilemaan tanssilajeja salsasta rockiin, jiveen, discoon, humppaan ja valssiin! Tunnilla tehdään myös lihaskuntoa tanssillisella otteella. Lopuksi jäähdytellään ja venytellään.

KEHONHUOLTO 

Tunti aloitetaan lämmittelyllä, jonka jälkeen kehitetään liikkuvuutta ja annetaan keholle rauhallista huoltoa. Tunneilla on välillä käytössä erilaisia välineitä, kuten keppi tai pyyhe. Tunnilla ei tarvita sisäkenkiä. Tunnin aikana ollaan paljon lattialla, jonka vuoksi voi olla hyvä laittaa vähän lämpimämpää treenivaatetta päälle.

TEEMATREENI

Teema ja ohjaaja vaihtuvat viikottain. Teematunneilla on vaihtelevasti voimatreeniä ja erilaista kehonhuoltoa, lihaskuntoa, venyttelyä ja rentoutumista. Kaikilla tunneilla tehdään aina kehonhuolto-/venyttelyosuus. Viikon teeman ja ohjelman näet etusivulta ja Facebook-sivultamme. Teematreenissä on lajeina Ullan pilatekseen ja joogaan nojaavaa yoga-stretchingiä ja Sonjan voimatunteja!

TEMPPIS, alkeet (4-8v.)

Lasten temppujumppa on leikkimielistä ja monipuolista liikuntaa, jossa harjoitellaan perustaitoja ja voimistelun alkeita erilaisia välineitä ja telineitä hyödyntäen. Alkeisryhmässä harjoitellaan erityisesti juoksemista, hyppäämistä, tasapainoilua ja roikkumista. Tunneilla otetaan aina huomioon lapsen oma kehitystaso. Tunnin tavoitteena on onnistumisen kokemukset ja itsensä haastaminen. Temppujumppa luo hyvän liikunnallisen pohjan erilaisiin liikuntaharrastuksiin. 

TEMPPIS, jatko (4-8v.)

Lasten temppujumppa on leikkimielistä ja monipuolista liikuntaa, jossa harjoitellaan perustaitoja ja voimistelun alkeita erilaisia välineitä ja telineitä hyödyntäen. Jatkoryhmässä harjoitellaan perustaitojen lisäksi jo hieman haastavampia temppuja kuten kärrynpyöriä, kuperkeikkoja ja ryhmän tason mukaan myös käsinseisontaa tai muuta haastetta. Tunneilla otetaan aina huomioon lapsen oma kehitystaso. Tunnin tavoitteena on onnistumisen kokemukset ja itsensä haastaminen. Temppujumppa luo hyvän liikunnallisen pohjan erilaisiin liikuntaharrastuksiin.


Lisätietoa ohjaajista löydät tästä! 

Huom! Peruutuksista pyrimme ilmoittamaan mahdollisimman ajoissa sähköpostilla sekä Facebookissa. Tunneille pyritään aina löytämään sijainen, mutta hätätapauksissa treenipaikan ovessa on lappu. Mikäli joudumme perumaan jonkin tunnin, sille tunnille ilmoittautuneet voivat käydä korvaamassa perutun tunnin jollakin toisella tunnilla.