Ohjelma

Kevätkauden tunnit                                            

HERTSIN KIRJASTON LIIKUNTASALI LINNANRAKENTAJANTIE 2

la 11.30-12.30 SYKE-TEEMAJUMPPA / Salla Kyheröinen, Sonja Lyly, Ulla Pihl

HERTTONIEMENRANNAN LIIKUNTAHALLI, PETTER WETTERINTIE 5

to 17.30 - 18.15 TEMPPIS n. 4-5-VUOTIAILLE / Iida Soukola ja Emilia Vehkavaara
to 18.15 - 19.00 TEMPPIS n. 6-8-VUOTIAILLE / Iida Soukola ja Emilia Vehkavaara - RYHMÄ TÄYNNÄ 

HILLERIKUJAN  KOULU, HILLERIKUJA 4

ma 19.00-20.00 KUNTOJUMPPA / Outi Raiskinmäki
ti 19.00-20.00 VOIMATREENI / Sonja Lyly
ti 20.00-20.45 KEHONHUOLTO / Sonja Lyly
ke 18.30-19.30 TANSSI-MIX / Susanna Sainio
ke 19.30-20.15 KEHONHUOLTO / Susanna Sainio
to 19.00-20.00 TANSSI-JUMPPA / Susanna Sainio

Tuntikuvaukset

KEHONHUOLTO (SONJA)
Kehonhuolto on tärkeä osa hyvinvoivaa kehoa. Venyttelemme pitkän kaavan mukaan. Aloitamme pehmeällä kehon lämmittelyllä ja teemme muutaman keskivartaloa tukevan liikkeen. Tämän jälkeen lopputunti on venyttelyä ja rentoutumista. Tervetuloa huoltamaan omaa kehoa! 

  
KEHONHUOLTO (SUSANNA)  
Aloitamme tunnin lämmittelyllä, minkä jälkeen kehitämme liikkuvuutta ja annamme keholle rauhallista huoltoa. Käytämme tunneilla välillä erilaisia välineitä, kuten keppiä tai pyyhettä. Tunnille kannattaa ottaa mukaan matto, pyyhe ja juomapullo. Ota mukaan tossut/sisäkengät, mikäli haluat pitää niitä jalassa alkulämmittelun aikana, mutta pärjäät ilmankin. Laita lämmintä päälle, sillä tunnilla ollaan paljon lattialla. 

KUNTOJUMPPA 
Peruskunnon ylläpitoa. Tunti koostuu lämmittelystä (5 min). ja vauhdikkaasta mutta helposta kestävyyskunto-osiosta jokaisen oman kunnon mukaan (25 min). Tunnin toisessa osuudessa tehdään lihaskuntoa tasapuolisesti koko kropan lihaksilla käyttäen vaihdellen käsipainoja, kuminauhoja sekä kehon omaa vastusta (25 min.). Lopuksi palautetaan lihakset treenistä kevyillä venyttelyillä (5 min.). Ohjelma vaihtuu kuukausittain. Tervetuloa mukaan kivaan ja rentoon menoon!


SYKE-TEEMAJUMPPA
Teema ja ohjaaja vaihtuvat viikottain. Teematunneilla on vaihtelevasti voimatreeniä, keppijumppaa, erilaista kehonhuoltoa, lihaskuntoa, venyttelyä ja rentoutumista. Kaikilla tunneilla tehdään aina kehonhuolto-/venyttelyosuus. Viikon teeman ja ohjelman näet etusivulta ja Facebook-sivultamme.  

Ullan tunnilla on Yoga-stretching:  Rauhallinen kehoa avaava ja rentouttava tunti. Pitkäkestoisia venytyksiä, virtaavaa liikettä lempeästi hengitellen. Apuvälineenä käytämme joogavöitä. Oman alustan voi ottaa mukaan.

TANSSI-JUMPPA   

Susannan tunnilla tehdään helppoja askelkuvioita ja koreografioita höystettynä mukavalla fiiliksellä ja useimmiten suomalaisella musiikilla. Tunnilla päästään kokeilemaan tanssilajeja salsasta rockiin, jiveen, discoon, humppaan ja valssiin! Tunnilla tehdään myös lihaskuntoa tanssillisella otteella. Lopuksi jäähdytellään ja venytellään.


TANSSI-MIX
  
Tanssi-Mix on tanssillinen tunti, jossa käymme lävitse erilaisia tanssityylejä, kuten latinalaiset rytmit, swing, disco, bollywood ja hip hop. Aluksi lämmittelemme ja sitten teemme helppoja perusaskelia ja harjoittelemme tekniikkaa, kehitämme koreografiaa kunkin tanssityylin mukaisen musiikin tahtiin. Lopuksi jäähdyttelemme ja teemme palauttavia venytyksiä. Tanssityylit vaihtuvat kuukauden välein. Otathan mukaan tunnille sisäkengät/tanssitossut ja juomapullon.


TEMPPIS
, n. 4-6-vuotiaat lapset 
Lasten temppujumppa on leikkimielistä ja monipuolista liikuntaa, jossa harjoitellaan perustaitoja ja voimistelun alkeita erilaisia välineitä ja telineitä hyödyntäen. Jumpassa harjoitellaan esimerkiksi juoksemista, hyppäämistä, tasapainoilua ja roikkumista. Tunneilla otetaan aina huomioon lapsen oma kehitystaso. Tunnin tavoitteena on onnistumisen kokemukset ja itsensä haastaminen. Temppujumppa luo hyvän liikunnallisen pohjan erilaisiin liikuntaharrastuksiin. 

TEMPPIS, n. 6-8-vuotiaat lapset 
Lasten temppujumppa on leikkimielistä ja monipuolista liikuntaa, jossa harjoitellaan perustaitoja ja voimistelun alkeita erilaisia välineitä ja telineitä hyödyntäen. Jumpassa harjoitellaan esimerkiksi juoksemista, hyppäämistä, tasapainoilua ja roikkumista. Tunneilla otetaan aina huomioon lapsen oma kehitystaso. Tunnin tavoitteena on onnistumisen kokemukset ja itsensä haastaminen. Temppujumppa luo hyvän liikunnallisen pohjan erilaisiin liikuntaharrastuksiin.


VOIMATREENI
 
Voimatreenitunneilla lämmittelemme ensin koko kehon ja nostamme sykettä. Sen jälkeen teemme koko kehon treenin, joskus käyttäen oman kehon painoa ja joskus painoilla tai kuminauhoilla. Tunnilla ei ole vaikeita koreografioita, pääasia on päästä liikkumaan ja nauttimaan hikoilusta. Silloin tällöin vaihtelun vuoksi teemme treenin kiertoharjoitteluna. Sekin on oikein tehokasta ja hikistä työtä! Aina voi haastaa itsensä!

Ohjaajat 

Huom! Peruutuksista pyrimme ilmoittamaan mahdollisimman ajoissa sähköpostilla. Hätätapauksissa ovessa on lappu. Yritämme kuitenkin aina löytää tunneille sijaisen.